Rijlessen

 

  •  

Als je wilt gaan auto rijden zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen.

Je moet tenminste 16,5 jaar of ouder zijn en woonachtig in Nederland zijn. Je mag examen doen vanaf de dag dat je 17 jaar word.

 

Het theorie-examen hoef je nog niet in je bezit te hebben als je begint met les rijden maar is wel fijn als dat al in the pocket is. We gaan te maken krijgen met verkeersregels. Wel zo goed als je weet wat de borden betekenen. Voor je het rijexamen kunt aanvragen dien je wel je theorie op zak te hebben. Je theorie certificaat is 1,5 jaar geldig.

 

De lessen duren 60 of 90 minuten. Dit om het concentratie vermogen zo optimaal mogelijk te houden.  Door opletten en kijken is auto rijden best vermoeiend. Als je langer dan 1,5 uur rijd verlies je het concentratie vermogen en dat kan gevaarlijk zijn. 

 

Hit The Road rijdt op vaste tijden:

Maandag, dinsdag, donderdag van

8.00 tot 17.00 uur

Woensdag middag van 

13.30 tot 17.00 uur

Vrijdagochtend van 

8.00 tot 12.00 uur

In overleg kan in de avond of op zaterdag gelest worden. 

  

Een rijles dienst 24 uur van te voren afgemeld te worden. Mocht dit niet het geval zijn dan word deze als rijles gezien en worden de kosten doorberekend.

 

Heb je je rijbewijs behaald op de leeftijd van 17 jaar, dien je tot je 18de een begeleider naast je te hebben tijdens het rijden. Meer informatie vind je op de site van 2todrive. Vraag de begeleiders pas een maand voor je examen aan. Dan weet je zeker dat je de weg op kunt na het behalen van je rijbewijs.